har valt..

att inte hålla på med det dära halloween tjafset, men gu alltså, vad alla håller på..
jag var ju istan i lördags o råkade gå förbi buterix affären, o det var en lååång kö...
jo alltså jag kan ju förstå visst att det är roligt att klä ut sig osv. men det är så dramatiserat...
nä det räcker med amerikanska traditioner.
o vi har faktsikt inte fått en enda besök av några spöken eller troll eller häxor, lite skönt det.

men det är ett minne jag har, när jag var liten så klädde jag ut mig med min vän jean, o vi gick runt o ringde på. ingen förstod vad det handlade om, jo det är sant...vi förklarade..men sen ringde vi på där, ett amerikanskt par o de sa, äntligen kommer ni;)

god morgon

åh jag vet är dålig på att lägga upp kort märker det....men kameran hit o dit, o sn att jag har inte skaffat ännu bloggen på mobele veet inte hur man gör faktiskt, vet ni??

Jag hade en trevlig tjej kväll igår, det var lagom så att säga. vi åt middag ute, sen gick vi hem till en vännina o spelad alfapet. det var länge sen man spelade bordsspel.=) jag tycker om sånt.

nu ska jag göra mig iordning för att åka iväg till stan o shoppa kläder till mig.

må så gott...

tjohopp

ja vad händer här då?
jobbat, en låååååång dag känns som evigheter..hahahahah...
vi var i skogen idag o det var så mysigt....
o imorn slutar jag tidigt, jipppeiiii kvart i två=)=)=)
o då får jag hämta min lill prins jipppeii både lämna tidigt o hämta tidigt..=)

sen ska jag på tjej träff med mina tjejer=)
härligt med lite egen tid o umgås med mina=)

o på lördagen blir det shopping ser fram emot det, bara handla till mig=)

lill prinsen mage är si o så med märker jag..hm..han står ju på botox kö, borde få det när som. lillen..men ja mina kära nu måste jag sova, för att få min skönhetssömn;)

tycker det är lika roligt att åka till jobbet o få träffa mina arbets kollegor, tänk vi har alltid nåt att säga o prata om, våra män, hus renovering o ditten o datten;))))))

tur jag har dig, älskar dig

hej alla, ja vad ville jag denna gång?
jag hostar o hostar, är inte kry ännu men det är sådanna tider nu då alla är lite små förskylda, o det märks ju mer nu när man jobbar på förskola.
händer inte så mycket, jobbar, avd möte, jobba över på stänging.
ja, det vanliga..
jobbar, o står i, idag hade vi rytmik o det var kul, barnen uppskattade det verkligen.=)
vi var ute på em i 3.5 timme. ehm så länge har jag aldrig varit ute. jag har fleece, raggsockor, vinterskor, o överdrags byxor heheheeh o mössa=) jag kunde ha varit ute lite till;)

ja men ja måste ju berätta att jag glömde min matlåda på elvis dagis idag, men jag ringde o taladade om att jag hade glömt den. jag tar med mig mat om det är ko eller gris på jobbet. men iaf, då kom sen min gubbe lilla med matlåda til mig, så lyxigt, o gulligt=) jag har tur jag;)

nu är det myspys hemma...

på fredag ska jag äta middag med vänner, underbart. o på lördag lite shopping till mig...=)

som elvis brukar säga: tur jag har dig älskar dig min sambo D


Mitt hjärta<3

Varje morgon vaknar jag av mitt hjärtas lilla röst som säger:
Tur att jag har dig, älskar dig!!!!!

som jag älskar dig finns inte ord, mitt mirakel.

Jag tittade i Elvis små album igår, som jag har gjort när han låg på sjukhuset o det vanliga fylla i albumet. åhhhhh sååå fin han är, som han har växt! helt otroligt. min fina pojke!!!


Mänskligheten..

Jag såg ja var det igår? eller förr igår som Gaddafi dog/ mördades?
skit samma om när..., jo o då blev jag illa berörd över hur omänsklig man kan vara tillbaka? jo alltså jag erkänner jag har inte läst på, eller följt det där med politiken o hur han var mot sitt folk över så många år. Jag förstår folkets lycka över att han är borta,självklart. men varför gör man samma sak? mörda folk alltså? och vågar stå o säga att det var jag som gjorde det, bla bla bla. vad händer det med honom som mördade Gaddafi undrar jag? o varför kunde man inte låta Gaddafi få stå sitt kast o ruttna i ett fängelse?
Varför ta någons liv så där så grovt? jag undrar varför man visar en hjälplös känd person på det viset, o inte visade man Usama bin ladens död på tv..??? nä det ville man inte minsann...

ja ja, men jag tyckr det är obehagligt att se dessa bilder, så mycket blod o hjälplöshet...
bara mina tankar så ni vet det!!! jag tänker lite fritt o mina tankar ville komma ut...

Övning...

ger färdighet..
jo vi övar för fullt här med att elvis ska känna sig trygg att gå på toaletten, o ja lära känna den lite så att säga.
Det går bra att sitta på den, o leka lite. Men det sker ingenting. Och det är så svårt att vara utan blöjan. Elvis total vägrar att vara utan blöjan...

Har ni tips på vad man kan göra? tips på hur man kan säga ill ett barn? eller ja hur man går tillväga?

Jag har satt upp ett belönings schema, elvis får klistermärken o får sätta upp dem på hans tavla. Men nu har Elvis fått klistermärken för att han sitter o övar. Det är ju toppen!

Men det där med blöjan???


En ny dag..

En ny dag var det här, usch vad tiden går fort...
ja vad händer här? inget speciellt, eller ja just nu är jag hemma med elvis som fortfarande har förskylningsastma o snorar som bara den..
Jag vabbar halv dag igen! men så är det..
idag blir det en lång dag med jobb o sen utvecklingsamtal 4 st på raken har jag..jag är otroligt stolt över mig själv att jag jobbar på förskola o har ett sånt ansvar för andras barn...o att jag har så fantastiska barn på avd, o har fått så bra kontakt med föräldrarna..o andra kollegor..minst sagt så trivs jag=)=)=)=)

nu måste jag duscha innan samtal från syncentralen ringer..om det en annan dag...=)

braaaaaak

ja som ni vet så har vi inte haft ett sovrum på typ flera månader, vi har sovit i omgångar i en liten bäddsoffa, o ja varför gör vi det? jo för att väsbyhem har opålitiga takläggare kanske? som inte har haft skydd på taket när det har regnat...idioter rent ut sagt ja!!!
så vi har fått vattenskada i vårt sovrum. men det har dröjt o dröjt innan de har fixat.
Men äntligen är det klart nu...Sambo har jobbar hårt för att det det ska bli mysigt igen. o ja, vi stod o pratade om att det är äntligen klart, så skönt att sova i en stor säng, äntligen=)
ja men va händer då??
jo jag sätter mig ner på nedersta kanten ja där man har fötterna, o braaaaaaaaaaaak sa det....
hahahahahhahaha s'ägen är förtörd, kapput!!!
ja fast det skulle väl kanske kunna fixas kanske??? men ja sängramen var gammal...så jag höll på skratta ihjäl mig, så komiskt. o allt går ju verkligen sönder nu, först diskmaskinen sen sängen o vad sen???

så nu ligger vi på golvet igen....


modellen Elvis...Sötnosen hr fått sin onepeice dräkt eller heter det så??? sötnos..o vet ni det är stl 116 i den. O det har Elvis kusin millis som är 5 har likdan stl. helt otroligt att Elvis är så lång=) o nu måste vi ju då handla kläder, förut kunde vi få låna kläder av hans kusiner men det blir ju lite svårt när de har samma stl...

Kolla säger elvis, nya byxor o ny bilar t-shirtDenna tröja får Elvis växa i, men det är bara bra det...Nya byxor, jacka o tröja...

Min fina bortskämda prins=) men har man bara en prins så får man faktiskt bli bortskämd...

shoppa!

Jag måste handla kläder till min prins, han växer ju så det knakar..han har blivit så lång...
han har nu 110-116 i klädstl. min lilla kille=)
så snart ska jag o prinsen till fasters butik o shoppa lite. elvis är fortfarande snorig o hostig, men han behöver kommaut för om mn har svårt att andas då är det bästa md frisk luft.
jag tänkte även kolla om de har alfabet bokstäver. så elvis kan öva att lära sig skriva sitt namn o vårt osv. o bilda ord.=)

japp, vabbar idag. men skulle ha slutat tidigt idag. idag är det fredag äntligen=) må så gått så hörs vi...

job2do!! groupies??=)

alltså jag kan inte tro det är sant, när jag först fick höradet, sambo D frågade mig gissa vem som kommer till sverige???
o vi vet ju båda o har pratat alltid om tänk tänk om de kommer det vore ju helt otroligt, vi gör vad som helst för att se dem en gång till....
o ja jag sa då näää inte är det väl job2do???
ahahahahhahahahahahahahahahhahahahah

alltså det är så magiskt, ni vet inte hur vi känner oss, det är som ja som vadå?? ja som kanske att se Elvis Presley igen eller jag vet inte, tänk som en stjärna ni vill så gärna vill se, o den stjärnan betyder allt för er...
vi är väl groupies hahahahahaha. vi har sett dem live 2004 o då var de inte alls populära, men vi fastnade för deras lugn, musik. o allt!!!!
o efter det har vi försökt se dem igen, vi har gjort allt för att kunna försöka hitta någon som helst info om dem. varj gång vi är i thailand frågar vi de som trors sig veta, förstår ni??? hahahaha vi låter väldigt väldigt stora FAN! o ja jag tror det...

ahahahha..förstår ni det är otroligt!!!!

gå på youtube o sök efter job2do o då förstår ni oss...=)

den 18 nov då gäller det, o är det inte bättre upp, vi firar vår 11 års dag samtidigt, med job2do=)=)=)=)=)=)=)=)
se här mer info

sjukling

jahapp, jag tänkte just hm..när var det elvis hade sin förskylingsastma..??? jo tack det började inatt.
utan vidare bara så där. Hostade upp slem, o kunde inte andas min lilla prins, så jobbigt. det var jätte jobbigt för honom. han kunde inte kotrollera sin anding.
så idag vabbar jag halv dag, ska strax till jobbet. det är faktiskt väldigt bra att sambo D slutar tidigt så jag kan åka till jobbet. för vi har ont om folk också.

snart helg o jag bara längtar efter n viss kryssning mer info kommer när allt är klart=)=)

koh samiu part 2vår kära vän manfred han arbetar i en butik o säljer prydnads saker. vi möttes 2004 då han o beyazit arbetade i en raggea bar. vi har åkt o hälsat på dem då o då. det är så trevligt att vi har fortfarande kontakt. o manfred har gift sig med en thailändska.Elvis var lite skrajsen när han skulle klappa elefanten...vi åt tillsammans på en japansk resturang.Vi fick till slut kontakt med vår vän beyazit, som sagt vi gick till den gamla baren o de sa att han var tillsammans med en tjej som har bob marley hår..hm tänkte vi. kan det vara den tjejen som har en butik? världen är bra liten det var rätt. men vi hade inga nr. men en kväll av en slump mötte vi en gemensan vän som hade hans nr. o vi fick prata=)=)=)=)=) äntligen vi gav nästan upp....
Beyazit arbetar nu som att göra smycken=)Mums....mojito....Elvis tyckte om biljardaj vad jag har ont här, ni anar inte vad öron doktorn gjorde på mig, hon blåste o stoppade en massa bomull så jag hörde inte ett smack. skit läbbigt. jag var så svullen. tur att jag fick flyga...En avskedsfest hej då för oss...Elvis så tokig...min prins..snyft hej då koh samui för denna gång....

Koh Samiu part 1

Vi har sagt att inte åka tillbaka till koh samiu för det var för mycket förra gången 2009. Men vi ville ge det en chans till. o våra vänner som vi mötte 2004 var fortfarande kvar. Vi visste inte riktigt var de var, det var lite jobbigt att inte veta. vi gick till den gamla baren o frågade om de visste något medan vi väntade på att de skulle svara på fejjan. Vår vän Manfred fick vi tag på först. jätte roligt, verkligen. men tyvärr hade han o vår andra vän gått skilda vägar, det är så ibland tråkigt nog. han visste ingenting om Beyazit. men vi lekte lite dektetiver o hittade honom till slut=)Elvis får vänner lite överallt, men tänk vad det är trevligt att vara trevlig o prata med lite nya vänner. jag pratade med pojkens pappa o ditten o datten. o det är faktiskt lite roligt när någon säger att, men du kan ju thailändska hahaha...;) när vi väl var framme vid hamnen så gick vi liten bit. men sen var det någon som tutade, ja o vem var det? jo tänk det var pojken o hans pappa som tutade. vill ni åka med frågade han? jaaaa....så vi fick åka med dem till Lamai. gratis för den delen. tänk vad trevligt det är att vara öppen för nya människor=)

Räk coktail jummmmmyyyyyyyGamla baren, åh så många minnen vi har av denna underbara bar, det är nya ägare, same same but different.
som de säger i thailand. våra namn fanns kvar som vi hade skrivit i baren 2009.Pannkakor åhhh så gott, o denna söta man har jobbat där sen 2004 om ja inte längre.Vi bodde på sand sea resort, i vanliga fall kostar rummen närmare 400 kr men nu fick vi för aircon, varmvatten, tv, kylskåp för 100 kr=)Mango, pineaple, corn....jumiiiiiiiiiiVår utsikt från vår resturang

Koh lipe part 2

känns så otroligt länge sen...usch vill tillbaka så in i bomben...
några dagar hade vi lite oväder, dt var tråkigt för man kan liksom inte göra nåt åt det o inte roligt heller att inte kunna ta sig någonstans. vi var inne i vår bungalow o såg på filmer, vi hade med oss en bärbar dvd. super bra! rekomenderar det.


Vid fina dagar då var vi vid stranden o latade oss, underbart!!!!På kvällarna gick vi till vår favorit resturang La Luna. italiensk mat, underbart gott ni anar inte! o den här söta tjejen jobbar där o är dotter till ägarn hon heter koeng. så underbart duktig på att göra mojito den godaste=)O annars var vi här, hos Mut o Tam på time to chill bar. vi blev goda vänner o elvis tyckte mycket om dem=)Ja, då var det dags att ta sig vidare till sista stoppet koh samiu, bey bey koh lipe see you...Men som sagt, jag rekomenderar koh lipe väldigt väldigt mycket. kom ej ihåg om jag skrev nåt om ön tidigare..underbar ö.2 veckor..

oj vad tiden går fort, vi har varit hemma i 2 veckor redan...längtar tillbaka=(
vad har vi gjort??
vi har jobbat, o jobbat, o jobbat....
träffat familjen, varit på överaskningsfest för min söta lillebror.
träffat vänner o smidigt planer, så lycklig för min fina barndomsvän som ska gifta sig o lilla jag ska få ha äran att vara brudtärna;) så otroligt lycklig för deras skull.
vad har vi mer gjort???

jo igår var jag ute med jobbet. först bowlade vi, gu så dåligt det gick för mig hahahha, men det är roligt att vara med o träffa dem lite privat=) jag o andra kollegor från andra förskolor gick vidare ut, det var roligt att umgås med helt främmande människor, men ni känner ju mig spontan o glad=)

jahapp, jag njuter av att vara ledig om helgerna, o nu älskar jag att komma hem varje dag, utan flera timmars jobb o komma hem sent o aldrig se elvis eller min darling...o vara ldig om helgerna=)

hur det går på jobbet? jo tack det går bra. det är otroligt intressant o givande...=)


Koh lipe part 1Från koh lanta hade åkte vi en privat taxi till piren som tog oss till lipe. resan tog väl totalt 5-6 timmar.
koh lipe är så söderut man kan komma, nästan gränsen till malaysia.

Koh lipe ser ut som en bomurangUnderbart hav...

Vi fastnade för italiensk mat, underbar mat. o underbar ägare=)Se så röd jag blev utav solen under båtresan...hahahahautsikten från vår bungalow=)underbart..

paradisetsötaste pojken vår..underbart=)

Koh Lanta
Från koh jum brukar det finnas en färja på hög sässongen. men inte nu då. så vi fick åka en omväg. vi tänkte inte på att man kunde ja, ha en privat båt o åka över. färden brukar ta ja 1 timme. men nu fick vi åka till krabi, o från krabi en lokal buss in till själva staden. sen från krabis bussstation till koh lanta. denna resa tog 7 timmar.
då var man slut alltså!dessa bilder är underbara vackra...

åhh denna underbara färska mat=) jumiiiiiElvis fick vänner vart han än gick någonstans=) han ville vara med o fiska.
på koh lanta var det lugnt o skönt. inte så många turister. men väldigt skitigt på stränderna.
vi var bara på koh lanta 2 nätter. för vi trodde det fanns speed boat till koh lipe o det finns det på hög sässong. så nu fick vi åka en omväg igen. vi vill bara komma iväg. så det fick bli en snabbvisit.

Koh jum/PuKoh jum ligger mellan phuket och koh lanta.

Vår resa ner med tåget gick bra, fast vi var så otoligt trötta, vaknade för att gå av vid surathani. Väl där åkte vi en gammal buss till en annan buss. O den andra bussen skulle ta oss till Krabi. O väl i Krabi tog vi en annan taxi till en hamn o där skulle vi hitta en longtail båt som skulle ta oss till koh jum. så den totala resan från surathani tog väl några timmar.
Vi mötte en man som ägde några bungalows längre upp på norra sidan av ön. Vi hade mött en vän till oss, han kände igen oss på direkten o ja vi pratade o han sa att det fanns bara vi o två till turister på ön. och det var mycket stängt. bara en resturang var öppen. men ack så god mat denna kvinna gjorde. mums....hon gjorde allt för att vi skulle trivas. och bad sin son att springa o köpa det ena o det andra bara för vår skull=)=).
På denna strand bodde vi för 6 månader sen. o kolla nu allstså hur äckligt det är, det är låg sässong och ingen städar. och havets rikting blir så att all sopor kommer upp. men vid hög sässong blåser havet åt ett annat håll. men se hur mycket sopor fisk gubbarna ja nu har jag tappat bort ordet åhh irri... slänger i havet.Vår strand vid vårt hus....helt själva....Vår underbara utsikt....vi var helt själva och ägarna byggde o byggde...vi fick låna deras moppe gratis för att kunna ta oss till resturangen osv...det var ju långt att gå.så här bodde vi=)
efter 2 nätter begav vi oss vidare till koh lanta

Bangkok första dagenVi landade i Bangkok ca 6 på morgonen, det tog ju lite tid med väskor hit o dit så vi var väl inne i själva stor staden vid 7:30. det första vi gjorde var att åka till tåg stationen och köpte tåg biljetter. För vi ville ju komma iväg fort. och vilken tur, det fanns natt biljetter i sängar på nedre raden=).  så då hade vi bara, ja bara 10 timmar i bangkok...åhhh det gick långsamt o ack så trötta vi var.Elvis älskar tuk tuk, åhh han var helt galen i dem=) tuk tuk är n moped med soffor där bak.För att göra nåt av all tid vi hade kvar i bangkok så tog vi en flod tur, en dyr sådan men jaja, jag höll på att somna så trött...fisk spa, hhihihihi tjiiiiiii vad det kittldades...små fiskar som äter död hud. o ja jag kände mig mycket bättre om fossingarna.

RSS 2.0