Året 2009

ja mitt 2009 har varit upp o ner....som allas kan jag tro
JANUARI- dagen efter nyår åkte vi in med elvis akut för han bara kräktes o kräktes o det som vi befarade var att han va förstoppad igen o det va han. några dagar på sjukhus o vår efterlängtade thailand resa som skulle bli av den 28/1 blev allt mörkare. På någon vecka kvar fick vi beskedet att vi fick åka eller vi skulle få göra som vi ville sa de. Vi tänkte så här att Elvis hade gått upp i vikt mådde bra, o tarmskölja skulle vi ändå få göra här, så det spelade ingen roll för oss vart vi gör det bara vi fick åka o bara vara en familj. Ett halvår på sjukhus utan familjeliv, ja det förstår ni kanske.

FEB-MARS-APRIL- Thailand, underbara månader i thailand några besök hos doktorn o något oroväckande samtal där om att Elvis ev hade lugninflammation med mera usch det va obehagligt...men ElvIS är en kämpe o som tur va det inte det. Fick vara med om min svägerskas fina, vackra bröllop.....Min mamma o bror var också i thailand, lärde känna nya platser o folk, Elvis små framsteg.

Ja sen va det mycket jobb, jobb! hela sommarn bara jobb.....i den fronten ja inte vet jag, vet inte hur jag ska säga, jobbigt kan man lugnt säga att det har varit sista tiden.....Facket är inblandat iaf mer vill jag nog inte säga just nu....

Elvis börjar på dagis- Går- Pratar- Elvis sa gubbe idag=)=)

Jag fyllde 25 i somras o de va en helt underbar fest......

Tack till alla mina vänner o familj för detta år som gått o jag önskar att alla ni där ute får en underbar start på 2010, Jag har en nära vän som jag tänker extra på......


Vår jul!!!Först var vi hos Sambo Ds morfar, Elvis kusiner, faster, farbröderna, Farmor, Farfar....de var något uttråkade barnen så de fick byta julklappar med varandra, Oliver fick en pluto hund, han tycker så om våran hemma så han fick en liten, Wille fick en skämtbok, Milton fick en gitarr.....Elvis fick bilar o en verktygslåda jätte glada blev alla!Julbord, vi alla hjälptes åt att ha knytis, lax, potatis med mera... Å min svärmors specialite hemmagjord sill...mums säger jag!Elvis såg på kalle Anka o han va så nöjd så....vi hade i år inga typiska jul kläder på oss...hm..men Elvis va väl fin ändå=)Efter Kalle åkte vi hem till min mammma, svär föräldrarna kom med o fikade det var trevligt Elvis fick en radiostyrd bil av dem o vi fick som jag önskade här på bloggen en elvisp=) toppen!
Här sitter mobbo Alex o Elvis o väntar på tomten vem är vår tomte tro?Alex vänner satt med i soffan o vi frågade om en av dem kunde vara tomte, o Leroy ställde upp, tack för det=)=)du var en bra tomte tycker jag..ska du inte fortsätta med det?Jo här ser ni mig, inte speciellt julklädd men något iaf ett rött hjärta som halsband duger väl? här får jag en underbar fin tröja av min andra lillebror Leon, så bra smak mina små bröder har!oj va glad man blir för en väska! jo det blev jag faktiskt för den är speciell den är från min bror alex, ja o det är inte så ofta man får present av sina små bröder det var länge sen, jag är såå glad för den. Det är så att jag hade en vit väska för inte så länge sen men min Sambo "råkade" ta sönder den av någon anledning hehe....men nu har jag en till o den ska han minsann inte röra!Elvis får här ett helt kök att leka med...ojoj....här kan han minsann göra en soppa till sina föräldrar=) Elvis fick sammanlagt 3 radiostyrda bilar, en båt/buss till badkaret när han badar med mera.....
Vi hade det toppen tack alla för en trevlig kväll/natt.
Nu är det vila som gäller o jobb o nyår som väntar....
TAcK O HEJ FÖR MIG!Lite klappar o en trött Elvis....Alltså shit va mycket folk det var på stinsen, Sollenruna. parkerings platserna va så fulla att folk parkerade mitt på...JAG FÖRST så tänker alla....men jag hittade några klappar till var o en, som jag möter imorn vi firar först hos Sambo Ds morfar, Min svägerska med barn o mina svärföräldrar det ska bli gott jag ser fram emot min svärmors mat!!!Sen firar vi hos min mamma o svärföräldrarna kommer o fikar. TREVLIGT!Elvis sov hos sin faster inatt o det va lite tråkigt, jag kunde inte sova....tänkte hur Elvis hade det men som sagt han hade det jätte bra, han har ju sina kusiner o många bilar! Jag o Sambo D höll på att härma elvis gester som han har, kille kill säger han o tar på någon av våra näsor o det gjorde vi=)=) lite knäppt kanske men vi saknar vår pojke! fast nu är han ju hemma så klart o han vill leka med Pappas  komboloy som det heter i grekland min vän har gjort den, det är som ett radarband heter det så?

Men men god jul en gång till hoppas ni kommer på bra rim!!!!

Stress???

Någon som känner sig stressad inför alla helgdagar? o speciellt för julafton? varför denna stress egentligen, det skapar bara en onödig oro som gör att kroppen blir spänd, dessa dagar inför julen ska vara till för lugn, baka o njuta med sin familj. Det är inte att handla julklappar. Varför denna stress att så o si många julklappar måste jag ha till min familj, barn eller vänner? Julen handlar så mycket annat, om att bara vara med familjen o njuta av varandra, inte bara att få julklappar, visst kan det vara symboliskt en liten sak sådär. Jag tror visst att era familjemedlemmar eller vänner tycker om er för det oavsett dyra julklappar.......

Men du är inte ensam, kan jag avslöja, jag känner mig såhär just nu, mitt huvud är alldeles snurrigt, Har jag allting? nä måste inhandla lite symboliska julklappar o vi sa i år igen att det inte ska bli några klappar men det är ju så tråkigt! men något litet för symbolens skull.....Men varför ska man vara ute i sista sekund???

Hur firar ni jul?
Min jul kommer väl om några dar uppe i bloggen då ses vi då!!!!
God jul på er alla


Här vill jag vara nu, RO I KRoPP o SJÄLSmått o gått....

SF Bio: Avatar 3D

Vi var på bio igår o såg på AVATAR, oj, oj , den var super bra!!! rekomenderar starkt att se den, Filmen hade allt, kärlek, äventyr, spänning, fantasy o lite att den skulle kunna hända att vi jord människor hittar liv på andra planeter... "skulle kunna hända".....Imorse kunde man inte ta sig ut...o Sambo D som åker moppe till jobbet, hur skulle det gå? tog blien iställetElvis o jag åkte lite pulka, Elvis åkte först bebis pulkan men såg att de andra "stora barnen" hade en bil pulka, då skulle elvis också ha det. Det var bara att gå tillbaka hem o hämta Sambo Ds gamla, O så nöjd Elvis blev.Jag hjälpte "tomten" att packa in lite julklappar..några fler blir typ den 23 undra hur det går haha.....Elvis o jag fick besök av Veronica, Elvis fick ett försenat Födelsedags present, Elvis sa direkt BiL....men det va ingen bil, utan en häst kramdjur..Men Elvis blev lika glad för det.
 Jag fick min julklapp, ljus som luktar cocos, jätte söta varma strumpor o låna film på internet=) toopen!!!!Elvis tycker om chocklad.....Busig man är nu då.....Saft o chocklad det är inte fel inte....

I allt dåliga är det skönt att ha familjen till hands, Igår var det kalas!!!!William, Elvis stor kusin fyllde 9 år igår. Och det betyder MÅNGA bilar att leka med, för Elvis kusiner har typ allt killar kan drömma om, Så mysigt att ha kusiner som är relativt gamla som Elvis o de trivs jätte bra ihop o är så gulliga mot Elvis.Ja ni ser här, Elvis sa inte ett knyst under hela kvällen. Otroligt för hemma vill han ha vår uppmärksamhet hela tiden, men det är ju nya leksaker inte hans gamla som har ser typ dagligen...Wille fick biljardbord av oss, det tyckte han om det va kul. o även resten av barnen...Sambo D som är då morbror till kusinerna spelade biljard med Lill Kusin MiltonPannkaks tårta va det beställt av födelsedags barnet, gott, mums.....Mellan kusin Oliver, Elvis farmor, o världens bästa faster får man leta efter, så otroligt fin är hon=)=)

St: Eriks ögonsjukhus!

Dagen började med att Elvis farfar hämtade oss, o vi va för en gångs skull mycket tidiga, så skönt o slippa stressa. Vi fick ett rum rätt fort.Elvis skulle ta på sig en vit kläning=) det såg ut som en iaf, så söt. O Elvis var så glad, alltid så himla glad mot allt o alla, Så lycklig att jag har fått en sån kämpe!
Sjuksköterskan frågade de runtin frågorna, när fastat? när druckigt senast? Elvis mår bra? med mera...vi fick åka upp o Elvis skulle somna in, en gång till i min famn, usch väldigt jobbigt att se sin pojke falla i sömn så fort, Ingreppet tog ca 10 min,
Läkarn kom in och pratade med oss, ehm ja säger han det gick bra men inte så bra som vi ville,

Elvis har inga tårkanaler, öh vad då? svarar jag...chockad jaha,ett problem mer tänkte jag när ska detta sluta? stackars min lilla pojke som måste utsättas för allt det här, när ska det ta stopp? alltid när han sövs hittar de typ alltid något nytt som inte är ok, så känns det iaf...
Han sa att tyvär kan de inte göra något fören Elvis själv kan bestämma o ha åsikter, för det som de kan göra är då är att operera in plast tårkanaler eller ja ni fattar, o då måste Elvis veta hur man tar "hand" om dem för de kan typ ramla av eller ha ett tryck i sig o små kan då lätt riva loss dem...
så rinnande ögon, ögon infektioner kommer Elvis att ha tills han är typ i tonåren kul? nä inte ett dugg . MEN glad att det "bara" va det tänk de som har det värre. det kunde ha varit mycket allvarligare. Jag är lyckligt lottad som har ELvIS han är mitt positiva här i livet o min familj.

Våra dagar framåt....

ONSDAG: Imorn är det kalas för Stor kusin Wille som fyller hela 9 år, hurra! kalas på kvällen hos kusinerna, hihi ett roligt paket väntar på att öppnas.

TORSDAG: då ska Elvis göra sitt lilla ingepp i tårvägskanalen, läs mer om det här nedan. Äntligen kommer Elvis att få sina ögon rena, det har varit jobbigt för Elvis att ha denna problematik, ögoninfektioner o samt göra rent sina ögon dagligen. Otroligt jobbigt.

info är från: http://www.sankterik.se/templates/Page.aspx?id=2650

Tårvägshinder barn


I de övre och de undre ögonlocken finns små öppningar, tårpunkterna. Från dessa går små tårkanaler till tårsäcken som ligger vid sidan av näsan. Tårsäcken övergår i en större kanal som mynnar i näshålan.
Det finns många orsaker till att tårarna rinner. En orsak kan vara att det är trångt eller stopp på flera ställen i tårkanalerna. Hos barn är det oftast ett medfött stopp, ett membran någonstans i tårvägarna.

Under det första levnadsåret öppnas oftast detta membran spontant.
Om symtomen kvarstår efter ett års ålder med tårflöde samt kladdigt öga kan detta opereras. Operationen kan göras med ett enkelt ingrepp som görs i narkos och tar c:a fem minuter. Efter c:a en timme kan man åka hem. Barnet kan gå till dagis/skola redan dagen efter operationen och leva som vanligt.


Lite slapp i fotöljen o lusse firande på dagis!Jag o min bil!Mamma titta vad många bubblor jag kan göra...PRUTT.......Idag var det dags för Elvis första lusse firande på dagis vi var utomhus jätte mysigt men det blev kallt efter ett tag stort plus till alla dagis fröknar som gjort så fint med glögg o lusse fika efter=) 
o så fina alla var, Jätte duktiga på sjunga, de stora barnen. Här komma, här komma peppar gubbe Elvis...Elvis va inte ensam om att vara peppa kaksgubbe...så fint det var....
Vår stora kille, o tänk igår sa han mjau....katten säger MJAU på ett sånt gulligt sätt....
Elvis pratar allt mer nu, det ploppar upp en massa ord=) stolt mamma o pappa

Ett försenat litet kalas......Ja vad händer här då? jo jag orkade helt enkelt inte vispa grädden, o vi har ingen elvisp, så snälla rara tomten det vore ju fint med en elvisp...=) o Sambo D kom på iden med att vispa grädden med sin borr med en ren trä slev tro inget annat!Kusinen Milton, så snälla tillsammans=)Tårtan, med ljus bilar såklart.....Farmor o ElvisenFarfar o ElvisenElvis fick en liten fotölj från Farmor, Farfar o Farbror....titta så fin.....Man blir trött av att ha kalas, pust ska nog vila lite......

Vår dag!Mamma jag kan säga blomma=omma hihi Elvis pratar allt mer nu så underbart!Mamma titta jag kan snurra......Jag är inte trött, vill inte sova......Så trött man kan bli lill Elvis efter 5min somnade han....Sambo D va o handlade o så fick jag detta paket av honom när han kom hem, varför säger jag? För jag tyckte du behövde det sa han så fint!!!!!O detta va det, Chocklad mmmmmmmmmmmJag åkte till jobbet, o Elvis va hemma med sin pappa o de meckade ihop Elvis bil vagn igen för sittdynan den var i tvätten , Elvis vill gärna hjälpa till......

Elvis kan säga cykla.....

ja som ovan jag säger det bara, är så stolt över min stora pojke som pratar allt mer....denna vecka har han lärt sig säga:
Pappa
Gurka
Bråka
Cykla
Bubbla-säger buppa

Är det inte underbart?????
Stoltare mamma o pappa får man leta efter.........


Men ingen bra dag ändå för mig personligen....
Vill inte ta upp det men skriver det ändå är något deppig.....
Jobb relaterat är det iaf.......
så inget annat om man säger så

Debatt om att låta barn få vara på cafeer......

Jag följer debatten melllan Alex Shulman och Katrin Zytomierska om med barn på Cafeer eller inte?
alltså det är ju lite fjolligt av mig kanske ta upp det ämnet, för jag brukar inte följa sådanna slags debatter men nu gör jag det haha...jag vet inte, det har liksom gjort så jag har tänkt på detta ämne de sista dagarna.
Jag tycker snarare att alla cafeer ska vara handikapps vänliga så alla kan, de som vill komma in på en allmän plats ska kunna komma in oavsett vem, vilka med mera.
Cafeerna skyller på att barnvagnarna inte får plats, ja men hur får en rullstol plats då? det är ju diskrimerande tycker jag, ska de då säga till en med rullstol ja du får lämna rullstolen där ute, för rullstolen får inte plats här inne eller vad då?
Jag tycker det är självklart att barn ska få komma in på ett cafe eller resturang utan att folk ska stirra o föräldrarna behöva vara utpekade.....Vad tycker ni, smaken är som baken.....


Sjuk stuga!

Hej!
Ja vi skulle ju ha kalas för Elvis igår men Elvis mådde fortfarande inte bra, Så vi fick avboka kalaset, men det är lika bra så ingen smittas, o alla som vi bjudit som skulle komma bor ändå relativt nära o vi kan ju ses snart, komma på fika eller om vi tar det nu i helgen, vad tycker ni? kan ni nu i helgen ni som vet som har varit bjudna?

Jag ringde faktiskt Elvis tarmläkare i fredags för att kolla om de hade andra tips vad vi kunde göra? för Elvis va i risk zonen för att åka in till Akuten, för han hade inte kissat, o något insjunken....vi skulle ge resolax, te skedvis med vatten med mera, det gick faktiskt bra vi behövde aldrig åka in som tur! O idag vabbar jag för Sambo D ska jobba natt....Man är glad ändå för att vara sjuk, min lilla solstråle.....
Bus i farten eller?Något suddig bild men Elvis är så söt här va......
hm va ska jag hitta på nu? ska vi ut o gå mamma?

Elvis födelsedag, o Elvis kan inte må sämre än att vara magsjuk!

Jag kom hem 23 igår kväll och när jag skulle precis somna in så kräktes Elvis o typ höll på så hela natten, lilla gubben! vaknade o mådde hyfsat iaf, Elvis fick sitt paket o uppblåsta ballonger.Hm vad är det? till mig?Jag har aldrig sett en sådann förut vad kan det vara? vad gör man med en sådan mamma?Är det så här man håller mamma?Leka med ballongerRoligt o krypa under stolarna, jag mår fint mamma, dont worry be happy=)Leka lite mera med ballongerDet här va en rolig lekPå sena eftermiddagen kom Elvis mormor, gammel mormor o mobbo, o Rolf, denna kyrka är Min mormors mammas så den är gammal, så fin.....
o under besöket så blev Elvis ännu sämre, igen.....men glad kille ändå.Elvis fick en bilmatta, roligt!Elvis fick en lava lampa till sitt rum
Check!Igår var vi på en långdags utflykt till två olika sjukhus med elvis, det första ett besök hos Doktorn på KS som skulle titta på elvis utveckling om den är "normal" för det har har varit med om och missat när han låg på sjukhus. Doktorn ställde några frågor vad Elvis kan, med mera. Elvis är lite klumpig i händerna, pincett greppet kan han inte riktigt med ena handen, något svag. Men annars var det bara positivt för Doktorn tyckte att Elvis är en jätte fin pojke som visar att må bra, o utvecklar sig själv i en liten takt, och visar fin kontakt med nya människor. Så hon trodde att det var så att han behöver mer tid o eventuellt lite hjälp från habiliteringen med talet, o styrka med mera. Visst har jag en fin POJkE ingen snack om den saken!

Sen åkte jag o Elvis vidare med bussen till St. Eriksögon sjukhus för inskrivning o narkosbedöming för Elvis ska lätta på sina tårvägskanaler, eftersom han har trånga o lätt på ögoninfektioner. Även det gick jätte bra.

Efter gick vi till Elvis fasters butik, Små grodorna, där letade jag efter en födelsedagspresent o hittade den mest perfekta sak, inte avslöja ännu=), Elvis fick en leksaks moped för han hade varit så duktig!


* Jobb idag
* Imorgon fyller min STORA pojke 2, lite fira såklart...
* fredag jobba
* lördag KALAS

RSS 2.0